Toplantıya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Yücel ve akademisyenler katıldı.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mirza Tokpunar 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Dönemiyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
İlahiyat Fakültesinin, Ramazan ayı münasebetiyle yapılan etkinliklere destek vermesinden dolayı ...
Toplantıya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Yücel ve akademisyenler katıldı.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mirza Tokpunar 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Dönemiyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
İlahiyat Fakültesinin, Ramazan ayı münasebetiyle yapılan etkinliklere destek vermesinden dolayı memnuniyetini belirten Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, sözlerine şöyle devam etti:
“Üniversite ortamının birçok kurumla karşılaştırdığımızda seçkin bir ortam olduğu görüyoruz. Gerek akademisyenler, gerekse diğer çalışan personel olarak karşılaştırdığımızda, seçkin bir personel ile çalışıyoruz. Üniversitede öğretim elemanı olarak çalışıyor olmak gurur veren bir durumu ortaya çıkarıyor. Ülkemizin ve üniversitemizin çıkarlarının gözetildiği daha huzurlu bir ortama kavuşuyoruz. Şahsım adına büyük bir memnuniyet duyuyorum. Huzur ortamının oluşması bir hayli zor ve uzun süreçten geçti. Bu sebepten, bunun değerini hepimiz bilmeliyiz. Bu noktaya kolay gelinmez.
15 Temmuz sürecinde, ülkemizin altını oymaya kalkışanlar sebebiyle büyük bir tehlikenin kenarından döndük. Sahip olduğumuz bu huzur ortamının değerini bilmemiz gerekir ve sahip çıkmayı da bilmeliyiz. Küçük meselelerle ortamın bozulmamasına dikkat etmemiz ve bu huzur ortamına başkaları değil, bizlerin sahip çıkması gerekmektedir. Vatandaşlar olarak ülkemizin ortamına, akademisyenler olarak üniversitemizin ortamına sahip çıkmalıyız.
Üniversite çalışanları olarak devamlı kendimizi nereye gidiyoruz, nasıl bir mesafe kat ediyoruz diyerek kontrol etmemiz gerekiyor. Olumlu anlamda kendimizi tenkit etmemiz gerekmektedir. Yönetim olarak bizler de, kendimizi tenkit ediyoruz. Üniversitemizin daha önceki dönemlerde yaşadığı durumlarla karşılaştırıyoruz. Temel hususlarda başarı elde edip edemediğimize bakıyoruz. Başka kurumlarla da karşılaştırmamız lazım. Üniversitemizin sıkıntılı döneminde dahi bilimsel çalışmalarda daha da iyiye gidişler oldu.
Akademik kaliteyi arttırmak için hocalarımızı desteklememiz gerektiğinin farkındayız. Hocalarımızı destekleyici tedbirler aldık. Sizlerin uluslararası toplantılara katılımını daha fazla destekleyen bir üniversite haline geldik. Projelere verdiğimiz destek imkânlarını genişlettik. Üniversitemiz içerisinde yaptığımız işlerle konuşulur hale gelmemiz, insanlarla uğraşmak yerine hocalarımızı destekleyen bir anlayışın yerleşmeye başladığını gösteriyor. Kişisel nitelikli sıkıntılar daha çok azalmaya başladı. Akademik çalışmalara ilişkin bu sonuç bizi daha da cesaretlendiriyor.
Üniversitelerin en önemli görevlerinden biri de Uluslararası Sempozyumlar gerçekleştirmektir. Sadece kendi ülkemizi değil başka ülkeleri de bilmekte fayda var. İslam coğrafyasının nasıl yaşadığını, neler düşündüğünü görebilmek için ilahiyat hocalarımızın özellikle İslam coğrafyasına ziyaretleri çok önemli.
400 yabancı uyruklu öğrencimiz var iken, bugün baktığımızda 900 öğrencimiz mevcut. Balkanlarda en çok tanınan üniversite olma yolunda ilerliyoruz. Son 2 yıldır yaptığımız çalışmalarla, üniversitemiz tanıtıldı ve öğrenciler buraya gelmeye başladılar. Oradaki hocalardan da ziyaretler yapılmaya başlandı. Bu anlamda da, üniversitemiz mesafeler kat ediyor. Emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum, elde edilen bu netice, her birinin ayrı ayrı başarısıdır. Sonuç olarak da üniversitemiz daha iyiye gidiyor. Kalite için eksikleri tamamlayıp daha büyük başarılar elde edeceğimize eminim.” dedi.
ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Akademik Kurulu soru-cevap bölümüyle sona erdi.