Genel

Kurumsal Akreditasyon Sertifika Töreni Gerçekleştirildi

Kurumsal Akreditasyon Sertifika Töreni İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.


Yayın tarihi : 20 Haziran 2022
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Kurumsal Akreditasyon Sertifika Töreni İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Törene; Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, YÖKAK Genel Sekreteri Mehmet Yılmaz, YÖKAK Kurul Uzmanı Mustafa Çolak, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur, Genel Sekreter Ayhan Monus, akademik ve idari personel ile basın mensupları katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.  Törende, sözleri Esat Anık’a bestesi ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen’e ait olan ÇOMÜ Marşı,  ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Öğr. Gör. Mete Gökçe şefliğinde Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Oda Korosu eşliğinde söylendi. Piyanoda Öğretim Elemanı İrem Yalçıner’in eşlik ettiği müzik dinletisinde Öğr. Gör. Sedat Çılgın ve Öğr. Gör. İlter Cebeci tarafından da 3 eser icra edildi. Müzik dinletisinin ardından, ÇOMÜ’nün 30. Yılı sebebiyle hazırlanan tanıtım filmi izlendi.

Törende konuşan Kalite Komisyon Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, ÇOMÜ’nün kurumsal akreditasyon süreçlerini aktardığı bir sunum gerçekleştirdi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise konuşmasında 210 üniversite arasında kurumsal akreditasyon alan üniversitelerden birisi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Muhsin Kar, "Yükseköğretim kalite güvencesini, üniversitelerimizin hesap verebilirliği, şeffaflık ve sürekli iyileşme anlayışı içinde temel fonksiyonları olan eğitim ve öğretim, araştırma ve gelişme, toplumsal katkı faaliyetlerinin paydaşlarının beklentilerine ve amaca uygun şekilde yerine getirdiklerine dair kamuoyuna verdikleri bir güvence olarak tanımlıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Muhsin Kar, Prof. Dr. Sedat Murat'a "Kurumsal Akreditasyon Sertifika" takdimini gerçekleştirdi. Tören, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.