Misak-ı Milliden Güncele Bakmak Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Rektörlük Konferanslar Dizisi kapsamında İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Budak’ın sunumuyla     “Misak-ı Milliden Güncele Bakmak” konulu konferans gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda düzenlenen konferansa Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ’lü akademisyenler, idareciler ve öğrenciler katıldı.

...

Yayın tarihi : 04 Mayıs 2018

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Yücel Acer yaptı.

Prof. Dr. Mustafa Budak konferansta; Misak-ı Millinin anlamını, hangi şartlar içerisinde ortaya çıktığını, Misak-ı Millinin son Osmanlı Mebusan Meclisi ve Atatürk tarafından nasıl algılandığı ve günümüz için ne ifade ettiği konularını anlattı.

Konferans, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in, Prof. Dr. Mustafa Budak’a hediye takdimi ile son buldu.