Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Bağımlılıkla mücadelenin 2020 yılında daha da etkili ve kapsamlı bir şekilde sürdürülmesi kapsamında Çanakkale Valiliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Yeşilay Çanakkale Şube Başkanlığı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Çanakkale Temsilciliği ortaklığında Sigara, Alkol, Madde Bağımlılığı Çalıştayı gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 02 Mart 2020

ÇOMÜ Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayına; Vali Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Yeşilay Genel Sekreter Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu, İl Sağlık Müdürü ve Yeşilay Derneği Çanakkale Şube Başkanı Dr. Ali Taşçı, Yeşilay Derneği Çanakkale Şube Genel Sekreteri Behçet Varışlı, KADEM İl Temsilcisi  Aynur Tuna Yavaş, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Muhtarlar, Daire Müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda KADEM ve Yeşilay tanıtım filmlerinin izlenmesinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Yapılan konuşmaların ardından Yeşilay Genel Sekreter Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu tarafından Yeşilay faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

ÇOMÜ Öğretim Görevlisi Salih Torlak ise Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı çalıştayının amaç ve kapsamı hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Topluma ve milli ekonomiye zarar veren sigara, uyuşturucu ve alkol bağımlılığından geleceğin teminatı olan gençlere ve tüm topluma farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen bağımlılıkla mücadele çalıştayı, gerçekleştirilen atölye çalışmaları ile sona erdi.