TETAM’da Damızlık Keçi ve Koyun Satışı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Teknolojik ve Tarımsal Araştırma Merkezi (TETAM) damızlık küçükbaş hayvan satışları açık arttırma usulü ile satışa başladı.

Yayın tarihi : 25 Temmuz 2018

Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nün kontrolünde yetiştirilen 68 adet Tahirova koyunu ve 55 adet Türk Saanen keçisinin yanısıra çok sayıda oğlak ve kuzu hayvan yetiştiricileriyle buluştu. Satışa Çanakkale'den ve çevre illerden çok sayıda besici katıldı.

Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemil Tölü, 1995 yılından bu yana Üniversitemizde üretimi devam eden keçi yetiştiriciliği nedeniyle, Çanakkale’nin damızlık merkezi haline geldiğini vurguladı.