Uluslararası, Bütün Yönleriyle Mehmed Akif Ersoy Sempozyumu Gerçekleşti

Yayın tarihi : 25 Ekim 2021
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) düzenlediği “Uluslararası, Bütün Yönleriyle Mehmed Akif Ersoy Sempozyumu” gerçekleşti. İÇDAŞ Kongre Merkezinde gerçekleşen “Farklı Bakış Açılarına Göre Mehmed Akif Ersoy” oturumuna Vali Vekili Hakkı Uzun, ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Suat Uğur, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, Gelibolu Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ile il protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından ÇOMÜ’nün tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti. Program Rektör Vekili Prof. Dr. Suat Uğur’un açılış konuşmasıyla devam etti. 3 gün süren sempozyumda, milli şairimiz Mehmed Akif Ersoy’un; dil ve edebiyat, tarih, coğrafya, din, ziraat, baytarlık, mimari, eğitim, spor, musiki, felsefe ve diğer farklı yönleriyle ilgili özgün akademik çalışmaları sunuldu.