Kültür-Sanat

ÇOMÜ, Cumhuriyet’in 100. Yılını Zeybekle Kutladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi'nde 2023 öğrenci, akademik ve idari personel, “100. Yılda Ben de ÇOMÜ’deyim” sloganıyla bir araya gelerek zeybek oynadı.

Yayın tarihi : 31 Ekim 2023

Ulusal basında büyük yankı bulan zeybek gösterisine; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Genel Sekreter V. Oğuz Ünal, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. İlker Gülcemal ve ÇOMÜ yönetimi katıldı. Gösteriden sonra etkinliğe katılanlar marşlar ve şarkılar eşliğinde Cumhuriyet'in 100'üncü yılını kutladı.

Hazırlıkları 2 hafta önce başlayan zeybek oyunu ile ilgili konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Erenoğlu, “Öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimizin yanı sıra halkımızın da katılımıyla gerçekleştirdiğimiz 2023 kişilik zeybek gösterisi için, iki haftadır yoğun bir çalışma yürüttük. Cumhuriyet'imizin 100. yılına yakışır, farkındalık yaratacak etkinliklerimizden biri daha oldu" dedi.

Etkinliği koordine eden ÇOMÜ Spor Birliği Başkanı Öğr. Gör. Deniz Ünver oyunu, Çanakkale yöresine ait "Karyolamın Demiri" türküsü eşliğinde sergilediklerini belirterek, "2023 kişilik bir kadroyla Üniversitemizi, Çanakkale'mizle bir araya getirerek Cumhuriyet'imizi kutladık" dedi.

Zeybek gösterisine, yerel ve ulusal basının yanı sıra internet fenomenleri de yoğun ilgi gösterdi.