Bilim ve Teknoloji

10 Bin Yavru Çipura Denizle Buluştu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi’ndeki Canlı Kaynaklar Üretim Tesisi’nde yetiştirilen 10 bin çipura yavrusu törenle denize salındı.

Yayın tarihi : 22 Haziran 2020

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Prof. Dr. Suat Uğur, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Sanver Çelik’in yanı sıra fakülte öğretim üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, törende yaptığı açıklamada Çanakkale'nin 3 tarafının denizlerle çevrili bir kent olduğunu ve boğazın Çanakkale için çok kıymetli olduğunu belirtti.

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Sanver Çelik, popülasyon miktarı azalan balık türlerinin denize bırakılması etkinliği ile baskı altında bulunan türlere dikkat çekmek istediklerini vurguladı.

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Umur Önal da geleneksel hale getirdikleri çalışmayı 3 yıl önce başlattıklarını söyledi.

Törenin ardından, Canlı Kaynaklar Üretim Tesisi’nde yetiştirilen 10 bin çipura yavrusu hazırlanan özel musluk sistemiyle denize salındı ve törende emeği geçenlere Rektör Prof. Dr. Sedat Murat tarafından teşekkür belgeleri verildi.