Eğitim

ÇOMÜ - Hemşirelik Bölümü Tanıtımı

Yayın tarihi : 12 Ağustos 2020
Hemşirelik Bölümü 1996 yılında Çanakkale Sağlık Yüksekokulunun kurulmasıyla eğitim öğretime başlamıştır. 1996 yılından 2011 yılına kadar şehir merkezindeki eski binasında akademik faaliyetlerini sürdüren Yüksekokulumuz 2011 yılından itibaren eğitim ve öğretim faaliyetlerine Terzioğlu Yerleşkesindeki yeni binasında devam etmektedir. Hemşirelik Bölümümüz; çağdaş mesleki bilgi ve beceri ile donatılmış, etik kurallara ve değerlerine sahip ve bu etik değerleri koruyan hemşireler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölümde; Uluslararası ilişkiler çerçevesinde, Portekiz, Hırvatistan ve Finlandiya hemşirelik okulları ile anlaşmalar imzalanmış olup, Hırvatistan ve Finlandiya'ya 2 öğrenci değişim programı ile gönderilmiştir. Ayrıca Farabi Değişim Programı çerçevesinde Ordu Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Orhangazi Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Çoruh Üniversitesi ve Bülent Ecevit Üniversitesi ile öğrenci değişimi yapılmıştır. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin Ulusal ve Uluslararası çeşitli bilimsel aktivitelere, öğrenci kongrelerine katılmaları konusunda destek olunmakta, öğrencilerimiz akademik başarılarını bu platformlarda da ödül alarak göstermektedirler.