Eğitim

IX. Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin düzenlediği ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin katkıda bulunduğu IX. Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.


Yayın tarihi : 20 Kasım 2018
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin düzenlediği ve Bandırma Onyedi  Eylül Üniversitesi’nin katkıda bulunduğu IX. Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

‘’Göç ve Toplum’’ konusunun konuşulduğu kongrenin açılış törenine Çanakkale Vali Vekili Celil Ateşoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Mustafa Görün, üniversite yöneticileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın söylenmesi, tanıtım filminin izlenmesi ve müzik dinletisiyle başladı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Protokol konuşmaların ardından Türk – Alman Üniversitesi Göç ve Uyum Araştırmaları Müdürü Prof. Dr. Murat Erdoğan ‘’Türkiye’deki Suriyeliler – Suriyelilerle Uyum İçinde Yaşam Çerçevesi’’ konulu açılış sunumunu yaptı.

Sunumun ardından kongreye katkıda bulunan kurum ve kişilere teşekkür belgesi takdim edildi.

Ardından Fotoğrafçı Edip Kurt’un ‘’Rohingya’nın Gözleri’’ adlı fotoğraf sergisi ile Prof. Dr. Murat Erdoğan’ın karikatür sergisinin açılışı yapıldı.

Türkiye’nin dört bir yanından akademisyenlerin bildirilerini sunduğu, göç konusunda yaptıkları çalışmalarla adından söz ettiren akademisyen ve STK temsilcilerinin 4 ayrı özel oturumla bir araya geldiği kongre 3 gün sürdü.