Genel

2016 - 2017 25. Yıl Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2016- 2017 Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. ÇOMÜ 25. Yılında 100.bininci mezununu vererek büyük bir gurur yaşadı. 18 Mart Stadyumu'nda gerçekleştirilen törende öğrencilerin ve ailelerinin mutluluğu görülmeye değerdi.

Törene; Çanakkale Vali Vekili Adil Karataş, Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek, Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri ...


Yayın tarihi : 23 Haziran 2017
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2016- 2017 Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. ÇOMÜ 25. Yılında 100.bininci mezununu vererek büyük bir gurur yaşadı. 18 Mart Stadyumu'nda gerçekleştirilen törende öğrencilerin ve ailelerinin mutluluğu görülmeye değerdi.

Törene; Çanakkale Vali Vekili Adil Karataş, Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek, Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Ailelerin büyük ilgi gösterdiği törene öğrencilerin mezuniyet yürüyüşü ile başlandı. Öğrenciler yüzlerinde mezun olmanın mutluluğu ve gururuyla törene katılanları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende, Çanakkale Mehteran Takımı mini konser verdi.

Konserin ardından konuşmalara geçildi. 2016-2017 mezunları adına dönem birincisi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü mezunu Gülşah Yıldırım bir konuşma yaptı. Yıldırım konuşmasında hedefini bilerek yola çıktığını belirterek başta ailesi olmak üzere hocalarına ve arkadaşlarına teşekkür etti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer mezun öğrencilere ve ailelerine hitaben konuşma gerçekleştirdi. ÇOMÜ’nün 25.yılında 8700 öğrencinin mezun olduğuna dikkat çeken Rektör Acer, öğrencilere seslenerek bu ülke için, insanlık için hayatları boyunca gayret göstermelerini ve üretken olmalarını istedi, mezuniyet sonrası için başarılar diledi.

 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise yaptığı konuşmada böyle eğitimli gençlere sahip oldukça Türkiye’nin sırtının yere gelmeyeceğini söyleyerek mezuniyetlerinden dolayı öğrencileri tebrik etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere diplomaları ve hediyeleri takdim edildi.

ÇOMÜ Mezunları için, Türkiye’de Dombra şarkısıyla bilinen Nogay Türk'ü Halk Müziği Sanatçısı Arslanbek Sultanbekov mini konser verdi.

Konserin ardından 8700 öğrenci, geri sayımla birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

Tören sonrası ÖSEM binasında mezuniyet iftarı verildi.

Haber: Erkan Özavcı Kamera: Hüsnü Aksoy- Kasım Ertuğrul - Montaj: Hüsnü Aksoy

Genel Yayın Yönetmeni: Vural Bulut