Milletvekili Ayhan Gider; Üniversite Çanakkale'nin Lokomotifidir

1 Kasım seçimlerinde Milletvekili seçilen Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ÇOMÜ TV'ye konuştu. Üniversite ve üniversite kent ilişkilerine değinen Gider; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin şehrin lokomotifi konumunda olduğunu söyledi.

"Çanakkale Bir Üniversite Şehridir, Üniversite Şehrin Lokomotifidir"

Yayın tarihi : 20 Kasım 2015

"Çanakkale Bir Üniversite Şehridir, Üniversite Şehrin Lokomotifidir"

Milletvekili Ayhan Gider; "Bizim Çanakkale’ye biçtiğimiz rol, halkımızın bizden talebi Çanakkale'nin üniversite ve kültür şehri olmasıydı.  Bunu biz kendimiz icat etmedik halk bizden istedi. O anlamda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin geliştirilerek büyütülmesine inanıyorum. Bunu çok önemsiyorum. Çanakkale’den Onsekiz Mart Üniversitesini çıkarırsanız çok şey eksik kalır. Çanakkale bir üniversite şehridir. Üniversite şehrin lokomotifidir.  Kesinlikle geliştirilmek zorundadır. Kültür şehri olmak zorundadır" dedi.

Üniversitenin şehrin, ekonomisine, kültürüne önemli katkılar sunduğunu vurgulayan Ayhan Gider, halkın da üniversiteyi önemsediğini ifade etti. Gider,  öğrencilerin başka illerde yaşadığı problemleri Çanakkale’de yaşamadığını belirterek üniversite-kent uyumlu bir şekilde sürdüğünü aktardı.

"Üniversitenin Gözbebeği Tıp Fakültesidir"

Sağlık yatırımlarından da söz eden Ak Parti Milletvekili Gider, Tıp Fakültesi Hastanesi ve diğer hastane çalışmaları ile birlikte sağlık kenti olma yolunda ilerleyişin olduğunu söyledi.

- "İnşallah bu hastanelerimiz hem Çanakkalelilerimizin ihtiyaçlarını görür hem de dışarıdan gelen hastalar için sağlık turizmi olarak kentimize katkı sağlar. Bu anlamda bunları çok önemsiyoruz. Geliştirilmesi için de çok çaba sarf ettik ve etmeye devam edeceğiz. Üniversitemizin de gözbebeği Tıp Fakültesidir ve bu komplekslerin tamamı da Çanakkale’nin gözbebeğidir. İnşallah bundan sonra Çanakkale sağlık turizminin olduğu bir il olarak da akıllarda kalacak diye ümit ediyorum."