Genel

Çanakkale Teknopark ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Bölgesel İş Birliği Toplantısı

Çanakkale Teknopark ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası bölgesel iş birliğini güçlendirmek ve ortak projeler geliştirmek amacıyla bir toplantı düzenledi.


Yayın tarihi : 05 Mart 2024
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Teknopark ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası bölgesel iş birliğini güçlendirmek ve ortak projeler geliştirmek amacıyla bir toplantı düzenledi.

Çanakkale Teknopark ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nı temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Murat Aydoğdu, Genel Sekreter H. Sema Sandal ve Meclis Üyeleri ile Genç Kadın Girişimciler, Çanakkale Teknopark Yönetim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Erkan Bil, Sefer Kaya Üzen ve Celil Sezgin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Genel Sekreter V. Oğuz Ünal, Kurumsal İletişim Direktörü Doç. Dr. Ali Emre Bilis katıldı.

Her iki kurumun temsilcilerinin kendilerini tanıtmasıyla başlayan toplantıda Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil, Teknoparkın tanıtımını ve faaliyetlerini içeren bir sunum yaptı.

Etkinlik, Çanakkale Teknopark bünyesinde büyüyerek Avrupa, Orta Doğu ve Amerika pazarlarına ihracat yapan Harikalar, IT Hero ve Bionluk firmalarının kurucu ortaklarının deneyimlerini paylaştıkları sunumlarıyla devam etti ve Teknoparkın,  firmaların büyümelerine nasıl katkılar sağladığı anlatıldı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası heyeti ve Teknopark yönetimi, iki kurumun Çanakkale'nin ve ülkenin kalkınması adına daha fazla birlikte iş yapması gerektiği konusunda ortak bir görüşe vardı. Bu bağlamda Çanakkale Teknopark ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası arasında, meslek komiteleri ile odak grup toplantıları yapılarak ortak projeler geliştirilmesi kararı alındı.

Toplantı, karşılıklı iş birliği fırsatlarının değerlendirildiği soru-cevap kısmı ve Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi Hizmet Binası'nın gezilmesi, Teknoparkta firmalara sağlanan imkanların yerinde görülmesiyle son buldu.