ÇOMÜ Deprem Kayıt İstasyonunun 5.si Biga'da Açıldı

ÇOMÜ, deprem araştırmalarına öncülük ediyor. Üniversitemizde ilki 2016 yılında kurulan Deprem Kayıt İstasyonunun beşincisi Biga’da açıldı.

Yayın tarihi : 18 Aralık 2019

Biga Ramazan Aydın Yerleşkesinde inşa edilen İstasyonunun açılışına Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Prof. Dr. Suat Uğur akademisyenler ve idari personel katıldı.

Tören açılış konuşmalarıyla başladı.

Konuşmaların ardından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, deprem istasyonunun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Dr. Doğan Kalafat'a günün anısına hediyeler sundu.

Açılış, Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin gezilmesi ile sona erdi.