Ezine MYO Duyusal Analiz Laboratuvarı Açıldı

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü ile ortak olarak geliştirilmiş olan “Süt ve Ürünleri Alanında İş Gücü Niteliğinin Arttırılmasına Yönelik Yenilikçi Mesleki Eğitimlerin Verilmesi Projesi” kapsamında Ezine MYO’da hazırlanan “Süt Ürünleri Araştırma ve Duyusal Analiz Laboratuvarı” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıldı.

Yayın tarihi : 19 Şubat 2019

Açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ile kurum kuruluş yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşması yapan Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu laboratuvarın hem mesleki eğitim kalitesinin arttırılması hem de bölge üreticisine katkısı olması amacı taşıdıklarını kaydetti.

Kurulmuş olan laboratuvar başta Ezine olmak üzere Çanakkale’de süt ve süt ürünleri alanında faaliyet gösteren firmalara ve bu alandaki bireysel meraklılarına da bilimsel tekniklere dayalı olarak etkin şekilde hizmet verecek.