Prof. Dr. Osman Demircan İçin Anma Merasimi Yapıldı

Dün vefat eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Astrofizik Araştırma Merkezi (ÇAAM) ve Ulupınar Gözlemevi Kurucu Müdürü, Prof. Dr. Osman Demircan için Fen Fakültesi Dekanlık Fuaye alanında anma merasimi yapıldı.

Yayın tarihi : 30 Kasım 2023

Eski Rektör Yardımcısı, Fen Fakültesi Fizik Bölümü, Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü emekli Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Osman Demircan için gerçekleştirilen anma merasimine; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Havva Özay, Demircan Ailesi, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Anma Merasimi, Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Filiz Kahraman Aliçavuş tarafından Prof. Dr. Osman Demircan’ın özgeçmişinin okunmasının ardından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun konuşmasıyla devam etti. “Bilim dünyası ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi önemli bir bilim insanını kaybetti, acımız büyük” dedi.

Anma merasiminde; Prof. Dr. Mehmet Emin Özel, Prof. Dr. Sacit Özdemir, Prof. Dr. Ahmet Erdem, Öğr. Gör. Cumali Yaşar, Prof. Dr. Faruk Soydugan ve Demircan Ailesi adına oğlu Özgün Demircan Prof. Dr. Osman Demircan ile ilgili duygularını anlattılar.

Din görevlisi Abdurrahman Muhammet Taylan tarafından dua ve helallik alınmasının ardından anma merasimi sona erdi.