Genel

Rektör Acer, Cumhuriyet Bayramı Törenine Katıldı

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. Yıldönümü Törenlerine Katıldı. Tören, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın Valilik’te tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Ardından kordon boyunda resmi tören düzenlendi. Törene, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’in yanı sıra Vali Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ...


Yayın tarihi : 31 Ekim 2016
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi
Rektör Prof. Dr. Yücel Acer 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. Yıldönümü Törenlerine Katıldı.
Tören, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın Valilik’te tebrikleri kabul etmesiyle başladı.
Ardından kordon boyunda resmi tören düzenlendi. Törene, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’in yanı sıra Vali Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem ile Çanakkale milletvekilleri, protokol konukları, öğrenciler, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Vali Tavlı, ’’Türk Milleti’nin ortak eseri Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. Yıl dönümüne kavuşmanın gurur ve iftiharını hep birlikte kalbimizde hissediyoruz’’ dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları etkinliği gerçekleştirildi.
Gösterilerin ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na bağlı ekiplerin Kordon’da sunduğu gösteri ilgiyle izlendi.
 Program, Resmi Geçit Töreni ile sona erdi.
Törenin ardından Rektör Acer ve Vali Tavlı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinliği kapsamında düzenlediği halka açık sanat etkinliği stantlarını ziyaret etti, Çanakkale’nin Tişörtleri’ni imzaladı.