Kültür-Sanat

1.Çanakkale Kısa Film Festivali’nin Açılışı Gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl 1.'si gerçekleştirilen Çanakkale Kısa Film Festivali; ÇOMÜ Troia Kültür Merkezi’nde yapılan açılış töreniyle başladı.

Yayın tarihi : 27 Kasım 2015

1.Çanakkale Kısa Film Festivali’nin Açılışı Gerçekleştirildi.

Törene ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem, Sosyal Bilimler MYO Müdürü ve Festival Başkanı Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu ile çok sayıda öğrenci ve sinemasever katıldı.

Törenin açılışında Festival Tanıtım Filmi gösterimi gerçekleştirilirken açılış konuşmasını Festival Yönetmeni Öğr. Gör. Meral Açıkgöz yaptı. Kısa filmlerin sinemada önemli yer teşkil ettiğini kaydeden Açıkgöz, “Sinema sanatı belki de sanat dalları içerinde hazırlanması en meşakkatlisi’’ dedi.

ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Erdem ise yaptığı konuşmada “19. ve 20. Yüzyılda sinema teknolojisinin bulunmasıyla belki de sosyal aktivitelerimize bir alışkanlık daha kazandırmış olduk’’ dedi.

Konuşmaların ardından ünlü kurgu yönetmeni Mevlüt Koçak  ‘’Sinema ve Televizyon da Kurgu’’ söyleşi gerçekleştirdi.

Festivale, atölye çalışmaları, söyleşiler ve kısa film gösterimiyle devam edildi.