Kültür-Sanat

1. Çanakkale Kısa Film Festivali Kapanış ve Ödül Töreni Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl birincisi gerçekleştirilen 1. Çanakkale Kısa Film Festivali'nin kapanış ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 30 Kasım 2015

Törene Onur Konuğu olarak katılan Filiz Akın'ın yanı sıra Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek, akademisyenler, sinema sanatçıları ve öğrenciler katıldı. Troya Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreni Festival Başkanı Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu ve Rektör Prof. Dr. Yücel Acer'in konuşmaları ile başladı.

- Yarışmada Jüri özel ödülünü 1915 Hafızada Kalanlar filmiyle Adem Akyol kazandı.

- Yönetmen Ali Kerem Gülerman Siper İçinde filmiyle üçüncü oldu.

- Yarışmada ikinciliği Sonsuza Kadar Dumlupınar filmiyle Erkan Özcan hak etti.

- Çanakkale 1. Kısa Film Festivali'nin birincisi ise Dumlupınar Son Dalış filmiyle yönetmen Dorukcan Akça oldu.

Haber: Aydın Abuhan - Kamera: Ceren Şahin