Açılışlar

Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali Açılış Töreni Gerçekleşti

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri anma günü münasebetiyle 102. Yıl etkinlikleri kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile birlikte organize edilen Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali açılış töreni Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Yayın tarihi : 28 Mart 2017

Açılış törenine,  Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Necmi İnce, İl Emineyet Müdürü Celal Sel, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Binbaşı Tamer Alpul, Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Yonca Yüksel Üzümcüoğlu’nun Piyano Dinletisi ile devam eden tören de açılış konuşmalarını sırasıyla İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Rektör Prof. Dr. Yücel Acer gerçekleştirdi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, tüm şehitleri rahmetle anarak başladığı konuşmasında festivalle ilgili bilgiler verdi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale’de güzel şeyler olduğunu ve bu güzel olan şeylerin bir parçası olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin çeyrek asrı geride bıraktığını ve Türkiye’nin en büyük 20 üniversitesinden biri haline geldiğini vurgulayarak şunları söyledi.

Açılış töreni finalist filmlerinden İpler ve Kefaret filminin izlenmesi ile son buldu.

Haber: Erkan Özavcı Kamera: Mahmut Ergüven-Şerif Salman - Kurgu: Hüsnü Aksoy