Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa Paneli Gerçekleştirildi

Trakya Üniversiteler Birliği kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin ev sahipliğinde Balkan ve Ege Araştırma Uygulama Merkezi’nin organize ettiği Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa Paneli gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 14 Aralık 2018

Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Panelin davetli konuşmacıları ise İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Emecen, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi  Fen - Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Kayapınar ile Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Veysi Akın’dı.

Program saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve açılış konuşmalarıyla başladı.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Panelde konuşmacılar Gazi Süleyman Paşa’nın Rumeli’yi Türkleştirme çabalarını anlattı.