Eğitim

Siyasal Bilgiler Fakültesi Açılış Dersi Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Dersi Troia Kültür Merkezinde gerçekleşti.


Yayın tarihi : 17 Ekim 2023
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Dersi Troia Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Açılış dersine; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Yılancı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Yılancı, yeni akademik yılın fakültenin tüm mensupları için başarılı geçmesini dileyerek, “Aramıza yeni katılan değerli birinci sınıf öğrencilerimizi fakültemizi tercih etmiş olmalarından dolayı gönülden kutluyor, başarılı ve keyifli bir üniversite hayatı diliyorum” dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale'nin eşsiz güzellikleri arasında, Türkiye'nin en köklü siyasal bilgiler fakültelerinden biri olan, ÇOMÜ Siyasal Bilgiler Fakültesinin kuruluşundan bu yana Türkiye’nin yetiştirdiği değerli siyasetçilere, bürokratlara ve akademisyenlere ev sahipliği yaptığını vurguladı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’ın, “Sosyal Bilimlerin Doğası ve Üniversite” başlıklı sunumunun ardından açılış dersi, hediye takdimi ile son buldu.