ÇOMÜ’de 90’lı Yıllar Rüzgarı Esti

Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesi Müzikle İletişim Topluluğu’nun organize ettiği ''Bizim Yıllar'' konseri gerçekleştirildi.

Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe ilgi çok büyüktü. 90’lı yıllarda doğmuş olanlar 90’lı yılların müziklerini çaldılar ve söylediler. Amaçları ise doyasıya eğlenmek, hayatın karmaşasından, sıkıntılarından bir nebze olsun uzak kalabilmekti.

Her şey o yıllardaki gibi hazırlandı. ...

Yayın tarihi : 19 Aralık 2016

Her şey o yıllardaki gibi hazırlandı. Sağa sola kasetler serpiştirildi, elektronik cihazların üstüne motif işlemeli danteller örtüldü. Hatta bazı müzisyenlerin giydiği kıyafetler bile 90’ları hatırlattı müzikseverlere.

Sahnede birbirinden güzel amatör sesleri dinleme fırsatı buldu izleyiciler. Öğrenciler usta sanatçılara taş çıkartacak performans sergilediler sahnede.

Kübra Sunar, Yıldız Tilbe’nin ‘’Delikanlım’’ parçasını söyledi o güzel sesiyle.

Ardından sahneye 90’lı yılları andıran büyük beyaz puantiyeli elbisesi ve başındaki bandanası ile Ayşegül Kılıç çıktı. Ayşegül seyircilere Demet Sağıroğlu’nun Arnavut kaldırımlar parçasını seslendirdi.

Nihal Kuşku, Burcu Güneş oldu, Biz Aşkı meleklerden çaldık, dedi. Sonra diğeri Nalan oldu, bir başkası da Erkin Koray oldu, bir diğeri de Ayna Grubu….Söylediler, söylediler.

90’lı yıllarda seslendirilen parçaların modasının hala geçmediği izleyicilerin coşkusundan anlaşılıyordu.

Programın sonuna gelindiğinde herkes kendinden geçmişti. Sonra hep birlikte çıktılar sahneye büyük bir coşkuyla usta sanatçı Barış Manço’nun Kara Sevdasını söylediler. Eğlendiler…Eğlendiler. Oysa ne çok sıkıntı vardı hayatta, bir nebze olsun kurtuldular hayatın sıkıntılarından.

Haber: Erkan Özavcı - Büşra Özdemir Kamera: Şerif Salman - Kurgu: Erkan Özavcı