Hocaların Hocası Prof. Dr. Sabahattin Zaim ÇOMÜ’de Düzenlenen Törenle Anıldı

Hocaların hocası, Türk iktisatçı, akademisyen ve eğitimci Prof. Dr. Sabahattin Zaim vefatının 12. yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Yayın tarihi : 16 Aralık 2019

ÇOMÜ Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Prof. Dr. Sabahattin Zaim Anma Töreni”ne Çanakkale Vali Vekili Celil Ateşoğlu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Bünyamin Bacak ve Prof. Dr. Suat Uğur, Genel Sekreter Sami Yılmaz, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören, ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Mehmet Kara’nın Kuran’ı Kerim Tilaveti ve yapılan duanın ardından ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu tarafından icra edilen Sema Zikr-i Şerifi ile devam etti.

Toplumun her kesimine önemli insanlar yetiştiren, dokunduğu her insanda iz bırakan, öğrencilerinin kıymetlisi, güzel insan Prof. Dr. Sabahattin Zaim’i anma töreninde “Bir Akademisyen Modeli Olarak Prof. Dr. Sabahattin Zaim” konulu konferans veren ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, bu konferansın rastgele bir akademik faaliyet olmanın dışında Prof. Dr. Sabahattin Zaim Hocaya bir vefa bir kadirşinaslık borcu olduğunu ifade etti.

Tören, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencilerinin hazırladığı helva ikramı ile sona erdi.