Eğitim

“İslam Öncesi Türk Dini: Şamanizm” Konulu Konferans Düzenlendi.

ÇOMÜ Tarih Bölümü ve ÇOMÜ Tarih Topluluğu işbirliği ile Troya Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak, Kültür Bakanlığı’na bağlı Türksoy’da, Hakasya Özerk Cumhuriyeti temsilcisi olarak görev yapan ve Şaman araştırmaları üzerine çalışan Sosyolog Timur Davletov katıldı.

Yayın tarihi : 07 Mart 2016

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Davletov, dinleyicilere kadim Türk dini Şamanizm’i anlattı.