Genel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinlikleri Düzenlendi

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü, Engelsiz Kampüs Ofisi açıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Engelli Öğrenci Birimi Açılışı ve Fırsat Eşitliği Temelinde Kapsayıcılık Temalı bir panel düzenlendi. Etkinliğe; Çanakkale Vali Vekili Hakkı Uzun, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal ve Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kalkan ile üniversite mensupları katıldı.


Yayın tarihi : 06 Aralık 2023
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü, Engelsiz Kampüs Ofisi açıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Engelli Öğrenci Birimi Açılışı ve Fırsat Eşitliği Temelinde Kapsayıcılık Temalı bir panel düzenlendi.  Etkinliğe; Çanakkale Vali Vekili Hakkı Uzun,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal ve Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kalkan ile üniversite mensupları katıldı.

Rektör Prof. Dr. Erenoğlu yaptığı konuşmada ÇOMÜ’nün  özel gereksinimli öğrencilerine yönelik hizmetlerini daha da güçlendirmek ve kapsayıcı bir üniversite ortamı oluşturmak amacında olduğunu söyledi.

Açılışının ardından heyet, ofisi gezerek faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Ofis açılışının ardından Troya Kültür Merkezi’nde ‘’Fırsat Eşitliği Temelinde Kapsayıcılık’’ paneli gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Göklen Yılmaz, Konservatuvar Öğrencileri Ali Onur Sarı ve Ayşe Tuğçe Kılınç ile ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Batuhan Kil tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kalkan’ın moderatörlüğünde panele geçiş yapıldı. Panelin, dünya genelinde engelli bireylerin haklarına ve yaşamlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Kalkan konuşmasına 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün tarihsel gelişimine değinerek başladı.

Panelist Aydın Kil;  engelli bir bireyin ebeveyni olmanın zorluklarını, Altı Nokta Körler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Nagehan Çetin ise derneğin yaptığı hizmetleri anlattı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya konuşmasına görme engelli bireyler için kendisini ve salonu tasvir ederek başladı.

Panel, soru ve önerilerin ardından belge takdimi ile sona erdi.