Aiolis’te Mimarlık ve Şehirleşme Uluslararası Sempozyumu Başladı

Batı Anadolu’nun kuzey bölgesinin antik adı olan Aiolis’te Mimarlık ve Şehirleşme konularının işlendiği Uluslararası Sempozyum, Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Sempozyuma Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem katıldı.

Yayın tarihi : 07 Nisan 2017

Rektör Yardımcısı Erdem, Çanakkale deyince hepimizin aklına tüylerimizi diken diken eden Çanakkale Savaşları’nın, Truva’nın, Parion’nun, Asos’un geldiğini belirterek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde arkeoloji okumanın şans olduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. Nurettin Aslan ise, bugün Aiolis’teki Şehircilik ve Kentleşme konusunda yeni bilgileri tartışmak için bir araya geldiklerini, kongrenin düzenlenmesinin ana nedenlerinden bir tanesinin Assos olduğunu ifade etti.

Sempozyumda ağırlıklı olarak konuk bilim insanlarının yer aldığı 30’a yakın davetli konuşmacı, Aiolis Bölgesinde kentleşme ve mimarlık konularındaki araştırmalarını paylaşma ve tartışma fırsatı bulacaklar. Sempozyum üç gün sürecek.