Çanakkale İli Vakıf Eserleri, Cami ve Cami Hazireleri Sempozyumu Gerçekleştirildi

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası iş birliği ile gerçekleştirilen ‘Çanakkale İli Vakıf Eserleri, Cami ve Cami Hazireleri Sempozyumu’ Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 13 Haziran 2023

Sempozyumun açılış seremonisine; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürü Abdüssabır Yıldız, Çanakkale Bölgesel Rehberler Odası  Başkanı Cihan Müşterioğlu ve akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmalarına geçildi.

Rektör Prof. Dr. Erenoğlu Çanakkale’nin tarihi değeri hakkında bilgi verdi.

Açılış konuşmalarının ardından panelistlere plaket takdimi yapıldı ve panele geçildi.