Genel

Çanakkale Yangınları Sonrası Acil Durum Eylem Planı Basın Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

“Çanakkale Yangınları Sonrası Acil Durum Eylem Planı Basın Bilgilendirme Toplantısı” Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi’nde basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.


Yayın tarihi : 07 Eylül 2023
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

“Çanakkale Yangınları Sonrası Acil Durum Eylem Planı Basın Bilgilendirme Toplantısı” Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi’nde basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, ÇOMÜ Orman Yangınları Çalışma Komisyonu Başkanı Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi Merkez Müdürü Prof. Dr. Faruk Soydugan, ulusal haber ajans temsilcileri ve yerel basın mensuplarıyla, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Yangının yarattığı tahribatı anlatan kısa bir belgesel gösterimi ile başlayan toplantıda; ÇOMÜ Orman Yangınları Çalışma Komisyonu Başkanı Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, ÇOMÜ Kampüs alanında yangın tehlikesine karşı alınabilecek önlemler konusunda komisyonun hazırladığı raporla ilgili bilgiler sundu. Daha fazla yangın ve tahribat yaşanmaması adına hiçbir şekilde kızılçama yer verilememesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Şeker; Terzioğlu Yerleşkesi ’nin genel durumu, orman yangını öncesinde, orman yangını sırasında ve sonrasında dikkate alınması gerekenler konusunda bilgiler aktardı. 

Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi Merkez Müdürü Prof. Dr. Faruk Soydugan ise Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi’nin yaptığı çalışmalar, hedefler konusunda bilgiler vererek yangın sırasında yaşananları anlattı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu; “2023 Ağustos ayında yaşanan yangın felaketinin ardından Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi’nde gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme ve kamuoyu açıklaması için siz değerli basın mensuplarını üniversitemiz ev sahipliğinde, burada ağırlıyor olmaktan onur duyuyorum” dedi.

Seminer salonunda gerçekleşen sunumların ardından basın mensupları ile fikir alışverişi yapılıp fidan dikim etkinliğine geçildi.