Kadına Yönelik Şiddetin Analizi Konulu Panel Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Araştırma Merkezi’nin ‘’ 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’’ kapsamında düzenlediği  ‘’Kadına Yönelik Şiddetin Analizi’’ konulu panel gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 06 Aralık 2017

Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, ÇOMÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gülgün Yazıcı, Baro Temsilcileri, Kadın Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Panelin açılış konuşmasını ÇOMÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gülgün Yazıcı yaptı. Yazıcı konuşmasında Kadına yönelik şiddetin güncel ve küresel bir sorun olarak karşılarında durduğunu belirtti.

Konuşmanın ardından moderatörlüğünü ÇOMÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ferah Özkök’ün yaptığı panele geçildi.

Prof. Dr. Ferah Özkök’ün yaptığı kısa giriş konuşmasının ardından Prof. Dr. Gülbu Tanrıverdi Kadına Yönelik Şiddet Hakkında Araştırma Sonuçları Bize Ne Diyor?

Doç. Dr. Cumhur Aslan ise Toplumsal Cinsiyet ve Şiddet İlişkisi adlı sunumlarını yaptı.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Özden söz alarak düşüncelerini ifade etti.

Panel soru- cevap bölümüyle sona erdi.