Genel

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Lapseki ve Biga’da Programlara Katıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer; Lapseki ve Biga ilçelerinde çeşitli açılış ve programlara katıldı.


Yayın tarihi : 03 Ocak 2019
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer; Lapseki ve Biga ilçelerinde çeşitli açılış ve programlara katıldı.

Programlara Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, İl Müftüsü Arif Gökçe ile Çanakkale protokolü katıldı.

Lapseki ilçesine doğalgazın gelişi münasebetiyle Lapseki Belediyesi önünde Doğalgaz Hizmet Alımı töreni düzenlendi.  Törende konuşan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, uzun yıllardır ilçenin hayali olan doğalgazı Lapsekililer’in hizmetine sunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Buradaki törenin ardından Lapseki ilçesine bağlı Şevketiye köyünde İl Sağlık Müdürlüğü’nce hizmete açılan Şevketiye Köyü Sağlık Ocağı’nın açılışı gerçekleştirildi. Törende konuşan köy muhtarı Seyfettin Turan, sağlık ocağının köye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Biga ilçesinde ise 15 Temmuz şehitlerimizden Hüseyin Ateş’in adını taşıyan Şehit Hüseyin Ateş Kız İmam Hatip Lisesi’ne yapılan Kütüphane’nin açılışı gerçekleştirildi.

Öte yandan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi ve Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen eğitim proje destekleri toplantısı gerçekleştirildi.

TANAP tarafından hibe desteği sağlanan projelerin tesliminde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan “TANAP, artık Türkiye ile Azerbaycan'ın kaderinin ortak olduğunu ekstra belgeleyen bir konudur. TANAP "Enerjinin İpek Yolu" anlamına gelen çok kıymetli bir iş. Eğitime yapılan her yatırım bizim için çok kıymetlidir” şeklinde konuştu.