Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millilik Sempozyumu Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkiye Yazarlar Birliği işbirliğinde ve T.C. Başbakanlık Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi desteğiyle gerçekleştirilen Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millilik Sempozyumu ÇOMÜ Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 17 Nisan 2018

Sempozyumun açılış törenine Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Tarihî Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş ile ÇOMÜ’lü idareci, akademisyen ve öğrenciler katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi bölümü Öğretim Üyesi Sedat Çılgın ile müzisyenler Ezgi Gizem Erdoğan ve Ahmet Kotan türkü dinletisi sundular.

Açılış töreninin ardından öğleden sonraki Sempozyumun ilk oturumunda Kavramsal Çerçeve; Yerlilik, Yerellik,  Millilik ve Küreselleşme ikinci oturumunda ise Türk Sağı ve İslamcılığın Yerlilik ve Millilik Meselesi konuları konuşuldu.

Sempozyumun ikinci gününde ise sırasıyla Türk Solunun Yerlilik ve Millilik Meselesi, Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millilik Meselesi, Edebiyatta Yerellik, Yerlilik ve Millilik ve Maarifte Yerlilik ve Millilik konuları tartışıldı.