Genel

Üniversitelerarası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi Genel Kurul Toplantısı ÇOMÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Yükseköğretim Kurulu Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) Sanat Dalları Eğitimi Konseyi Genel Kurul Toplantısı Üniversitemiz ev sahipliğinde İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi gerçekleşti.


Yayın tarihi : 11 Eylül 2023
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Yükseköğretim Kurulu Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) Sanat Dalları Eğitimi Konseyi Genel Kurul Toplantısı Üniversitemiz ev sahipliğinde İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi gerçekleşti.

ÜAK Genel Sekreteri Abdülkerim Çalışkan’ın sunumuyla “Türkiye Yükseköğretiminde Güncel Stratejiler” başlıklı çalıştayla başlayan toplantıya;  ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, ÜAK Sanat Dalları Eğitim Konseyi Başkanı Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Türkmen ÇOMÜ’lü akademisyenler, ülke genelinden çok sayıda dekan ve akademik personel katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ÇOMÜ Tanıtım Filmi’nin gösterimin ardından ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü  Prof. Dr. Oğuz Karakaya, Öğr. Gör. Sedat Çılgın ve konservatuar öğrencilerinin müzik dinletisi ile açılış programı devam etti.

ÜAK Sanat Dalları Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Uğur Türkmen “Sanat devletsiz, devlet sanatsız olmuyor.” diyerek başladığı konuşmasında  “Kültür Bakanlığı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Üniversitemiz, arkamızda olduğunda çok güzel işler yapabiliyoruz. Onun için benim devletimizden beklentim, bizden elini çekmemesi. Ne olursa olsun devletimize ihtiyacımız var. Aynı şekilde devletin de sanatın bu güzide kurumlarına çok ama çok ihtiyacı var. Ümit ederim bu birlik ve beraberlik çok daha güzel bir şekilde sürer ve Türkiye’deki sanata katkıyı daha fazla yaparız” dedi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise Çanakkale’de sizleri ağırlamaktan büyük bir memnuniyet ve büyük bir bahtiyarlık duyduğunu dile getirerek “Çünkü Çanakkale bu milletin kalbi, bu milletin ortak değeri, ortak paydası. Nasıl ki; 108 yıl önce bu topraklara atalarımız, büyüklerimiz o büyük ruhlu, kahraman ruhlu insanlar koşarak memleketin dört bir yanından Çanakkale’ye gelmişlerse, şimdi aynı şekilde yine memleketin dört bir yanından sizlerin Çanakkale’ye gelmiş olması çok çok anlamlı ve çok saygıya değer. Biz Çanakkale’de ÇOMÜ ile beraber güzel işlere imza atıyoruz” dedi ve toplantının verimli geçmesini diledi.

ÇOMÜ Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu,  Üniversitelerarası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi Genel Kurul Toplantısı’nın tüm katılımcılarını Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek “Bugün 145 dekan ve 53 konservatuar müdürümüzle bir aradayız dedi.’’

Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından ülke genelinden katılım sağlayan dekanlar ve müdürler ile birlikte güncel sorunlar ve çözüm önerileri üzerine fikir paylaşımlarında bulunuldu.

2 gün boyunca süren toplantıda Genel Kurul Toplantısının yanı sıra Dekanlar Toplantısı ve Müdürler Toplantısı yapıldı ve güncel sorunlar, düşünceleri, fikir paylaşımları ve gündeme dair görüşlerin dile getirildiği toplantılar ilgili kişi, kurum ve kuruluşlar ile paylaşılmak üzere sona erdi.