Kültür-Sanat

Ünlü Şair Prof. Dr. Mehmet İsmail'e Avrupa'dan Ödül

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet İsmail, şair ve yazar kimliği ile her sene yeni başarılara imza atarken 2018 yılına da ödül alarak başladı.

Yayın tarihi : 06 Şubat 2018

Prof. Dr. İsmail, Avrupa Bilim, Sanat ve Edebiyat Akademisi tarafından Paris’te gerçekleştirilen törende, “Avrupa Özgürlük Sevgisi” ödülünü almaya hak kazanarak Avrupa Bilim, Sanat ve Edebiyat Akademisi Üyeliği’ne seçildi. Türkiye’den Ataol Behramoğlu'nun da üyeliğe seçildiği akademide, ödül kazanan başarılı şair Prof. Dr. Mehmet İsmail böylece akademi üyeliğine seçilen 6 isimden biri oldu.

Şiirleri onlarca dile çevrilen Prof. Dr. Mehmet İsmail, ödül aldığı şiirini ve yarışma sürecini ÇOMÜ TV'ye anlattı.