Sağlık

Çift Antikorlu Tanı Kiti İlk Kez ÇOMÜ'de Geliştirildi

Yayın tarihi : 09 Eylül 2020

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) dünyadaki benzerlerinden farklı olarak daha güvenilir ve hızlı sonuç alınan “Koronavirüs tanısı için test kiti” geliştirildi. 8 dakika gibi kısa sürede ve neredeyse yüzde yüze yakın bir sonuç veren kit dünyada bir ilk.

ÇOMÜ Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) tarafından 'İleri Araştırma Projeleri' kapsamında desteklenen ve Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Sezgintürk tarafından geliştirilen tanı kiti, Troya Kültür Merkezi’nde yapılan basın açıklamasıyla duyuruldu.