Sağlık

ÇOMÜ Tıp Fakültesi’nden 3 Başarılı Nakil

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Müdürlüğü 3 başarılı böbrek nakli gerçekleştirdi.

Yayın tarihi : 29 Ocak 2018

Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersay öncülüğünde Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cabir Alan, Anestezi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hatice Betül Altınışık ve hemşirelerin olduğu Organ Nakil Merkezi ekibi nakli, 56 yaşındaki Mürvet Dinç, 40 yaşındaki Filiz Yurtseven ve 46 yaşındaki Aysun Öcal’a yaptı.

ÇOMÜ Transplantasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen nakilde, donörün Çanakkale’de ikamet eden İsmail Akman olduğunu ve 2 hastaya hayat verdiğini belirten Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersay, hastaların durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

Nakil olan hastalardan Mürvet Dinç,  kendisini iyi hissettiği için sevinçli olduğunu belirtti.

Hasta Aysun Öcal, durumunun iyi olduğunu belirterek naklinde görev alan tüm doktor ve hemşirelere teşekkür etti.

Bir hafta içinde 3, ayda 5 nakile ulaştıklarını kaydeden Doç.Dr. Cabir Alan “Bir Organ Bir Hayattır” sloganıyla Çanakkale halkına organ bağışı konusunda çağrıda bulundu.