Çanakkale Yerel Basınında Kadın İstihdamı Paneli Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından desteklenen “Çanakkale Yerel Basınında Kadın İstihdamı” konulu Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) kapsamında düzenlenen panel, Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Yayın tarihi : 09 Kasım 2023

Panele; ÇOMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya iş yerlerinde kadın istihdamının önemine değindi.

Açılış konuşmasının ardından Düzenleme Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Kemal Cem Baykal, Doç. Dr. Pınar Özgökbel Bilis, Doç. Dr. Ali Emre Bilis “Çanakkale Yerel Basınında Kadın İstihdamı” konulu Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) kapsamında yaptıkları araştırmanın sonuçları hakkında bilgilendirme yaptılar. Araştırma kapsamında kadın gazeteci ile yarı yapılandırılmış görüşme sonucunda elde edilen bulguları paylaşarak, Türkiye ortalamasına göre Çanakkale’de kadın çalışan gazeteci sayının yüksek olduğunu belirttiler. Ardından “Çanakkale Yerel Basınında Kadın İstihdamı” paneline geçildi.

Panelistler; ÇOMÜ İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülenay Pınarbaşı, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, Gazeteci Fikrîye Susam Uyar ve İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Engin Çağlak’ın sunumların ardından panel, soru cevap kısmı ve panelistlere teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.