ÇOMÜ - Okul Öncesi Eğitimi Bölümü Tanıtımı

Yayın tarihi : 12 Ağustos 2020
PROGRAMIN AMACI: Okul Öncesi Öğretmenliğinin amacı Özel kolejler, resmi okulların anaokulu sınıflarında ve kreşlerde okul öncesi çocukların bakımı ve eğitimini yürütebilecek öğretmen yetiştirmek. PROGRAMDA OKUTULAN BELLİ BAŞLI DERSLER: Okul Öncesi Öğretmenliği programında Çocukta Oyun Gelişimi, Çocuk Hareket Gelişimi ve Eğitimi, Çocuk Ruh Sağlığı ve Uyum Bozuklukları, Çocuk Gelişimi ve Psikolojisi,, Çocukta Dil ve Kavram Gelişiminin vb. pedogojik Formasyon dersleri yanında Ayrıca; Öğretmenlik Mesleğine Giriş, Özel Öğretim Yöntemleri vb. Öğretmenlik Meslek Bilgisi Dersleri de verilir. GEREKEN NİTELİKLER: Bu bölümü tercih edenlerin çocukları sevmeleri, sabırlı ve hoşgörülü olmaları, çocuklarla birlikte olmaktan hoşlanmaları, karşılıksız yardım ve onlara birşeyler öğretmekten mutlu olmaları gerekir. MEZUNLARIN KAZANDIKLARI UNVAN VE YAPTIKLARI İŞLER: Okul Öncesi Öğretmenliği Programını bitirenlere Okul Öncesi Öğretmeni ünvanı verilir. ÇALIŞMA ALANLARI: Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında öğretmen olarak görev yapabilirler.