15 Temmuz Darbe Girişimi Kültürel Açıdan Analiz Edildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından organize edilen “15 Temmuz Darbe Girişiminin Kültürel Açıdan Analizi” konulu panel İÇDAŞ Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Panele Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Ak Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, il protokolü, akademik, idari personel katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal...

Yayın tarihi : 17 Temmuz 2017

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından ÇOMÜ TV tarafından hazırlanan 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan filmin izlenmesi ile devam etti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Teknik Bilimler MYO öğrencisi Gazi Ertuğrul Emre Hüsrev, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını ve hissettiklerini anlattı.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer yaptığı konuşmada; bir yıl önce bugün milli irademizi, demokrasimizi, özgürlüğümüzü korumak için hayatını feda etmiş şehitler verdiğimizi belirterek, 15 Temmuz’un ülkemiz tarihinde müstesna bir gün olduğunu dile getirdi

Konuşmaların ardından “15 Temmuz Darbe Girişiminin Kültürel Açıdan Analizi” konulu panele geçildi.  Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kazım Arıcan, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Orçan ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Kaplan katıldı. Prof. Dr. Mustafa Orçan 15 Temmuz’u sosyolojik açıdan analiz ederken, Doç. Dr. Hasan Kaplan ise inanç kültürü açısından analizlerde bulundu.

Panelin ardından konuşan Vali Orhan Tavlı ise, 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anarak, çalışma yılları içerisinde hukuk çerçevesinde karşılaştığı bu yapı ile nasıl mücadele ettiğini anlatarak devletine, milletine, bayrağına, milli iradesine sahip çıkan bu milletin göstereceği yiğitliği, kahramanlığı FETÖ’nün hesap edemediğini vurguladı.

Konuşmaların ardından panelistlere hediyeleri takdim edildi ve 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisi gezildi.