Genel

Rengimiz Türkiye Hazırız Geleceğe

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Times} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Times; min-height: 14.0px}

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’de öğrenim gören misafir öğrencilerin ülkelerini ve kültürlerini tanıttıkları öğrenci buluşması Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ve Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneğin’in ev sahipliğinde Halk Bahçesinde gerçekleştirildi. ÇOMÜ’de okuyan misafir öğrenciler...


Yayın tarihi : 09 Mayıs 2017
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’de öğrenim gören misafir öğrencilerin ülkelerini ve kültürlerini tanıttıkları öğrenci buluşması Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ve Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneğin’in ev sahipliğinde Halk Bahçesinde gerçekleştirildi. ÇOMÜ’de okuyan misafir öğrenciler 10.kez düzenlenen Öğrenci Buluşmaları kapsamında kurdukları stantlarda ülkelerini tanıttılar.

Etkinliğe AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Temsilcisi Mehmet Baydemir’in yanı sıra ÇOMÜ’de öğrenim gören misafir öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Filistinli Muhammed Atrash gerçekleştirdi.

 

Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan yaptığı konuşmada, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ve bağlı dernekler tarafından bu yıl 10.su düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşmaları’nın yurt içinde 55 şehirde, yurt dışında ise 20 farklı ülkede uluslararası öğrenciler ile gerçekleştirilen büyük bir organizasyon olduğunu söyledi.

 

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ise Türk milletinin tarih boyunca hiçbir topluluğu kar veya zarar gözüyle görmediğini söyledi.

 

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer kendisinin de uzun zaman uluslararası öğrenci olarak yurtdışında bulunmuş birisi olduğunu ifade ederek “Bu anlamda onların neler hissettiğini iyi biliyorum. Biz ÇOMÜ olarak Çanakkale ile birlikte öğrencilerimize ev sahipliği yapıyoruz” dedi.

 

Program, protokolün standları gezmesinin ardından, mehteran gösterileri ve halk oyunları gösterileriyle devam etti.