Sağlığına Kavuşan Caretta Caretta Doğal Yaşam Alanına Döndü

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi açıklarında yaralı halde bulunduktan sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü ve İstanbul Akvaryum işbirliği ile tedavisi tamamlanan Caretta Caretta, denizle buluştu.

Yayın tarihi : 07 Haziran 2018

Caretta Caretta’yı Çanakkale Sularına Geri Bırakma Etkinliği’ne Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü, ÇOMÜ Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şükran Yalçın Özdilek ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik öncesinde konuşma yapan Prof. Dr. Şükran Yalçın Özdilek tedavi süreci ÇOMÜ DEKUM tarafından başlatılan ve İstanbul Akvaryum'da 6 ay bakım ve tedavi gören Caretta Caretta ile ilgili şunları söyledi.

Yapılan açıklamalardan sonra Caretta Caretta Özgür, ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi Deniz Bilimleri Fakültesi Uygulama Biriminin önündeki plajdan denize salınarak doğal yaşam alanına kavuştu.