Genel

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretmenliği Sertifika Töreni, Dardanos Yerleşkesi’nde Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından 1 Şubat -26 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretmenliği eğitim programı kapsamında hazırlanan sertifika töreni, Dardanos Yerleşkesi’nde yapıldı. 72 saati uzaktan öğretim canlı ders yöntemiyle, 32 saati ise uygulamalı olarak gerçekleştirilen sertifika programına 100 öğrenci katıldı. Türkiye’nin bu alanda ...


Yayın tarihi : 28 Şubat 2017
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından 1 Şubat -26 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretmenliği eğitim programı kapsamında hazırlanan sertifika töreni, Dardanos Yerleşkesi’nde yapıldı.
72 saati uzaktan öğretim canlı ders yöntemiyle, 32 saati ise uygulamalı olarak gerçekleştirilen sertifika programına 100 öğrenci katıldı. Türkiye’nin bu alanda yetişmiş 25 bilim insanı, video konferans yöntemiyle katkıda bulundu.
Sertifika töreninde açılış konuşmasını yapan TÖMER Müdürü Prof. Dr. Bünyamin Bacak;  ÇOMÜ olarak bugün bir gururu yaşadıklarını belirtti.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise yaptığı konuşmada “ÇOMÜ olarak birçok üniversiteyi geride bırakarak böylesine önemli bir programı başarıyla yürütüyor olmamız ve sertifika almış olan öğrencilerimizin karşısına çıkıyor olmamız bizim için büyük bir heyecan ve aynı zamanda gurur vesilesidir.’’ dedi.
Sertifika töreni programına ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Bünyamin Bacak başta olmak üzere akademik ve idari personelin yanı sıra sertifika programında ders veren öğretim elemanları ile programa teknik destek veren akademik ve idari personel katıldı.