Spor

Spor Bilimleri Fakültesinde Anne Kız Eğitim Görecekler

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 2. sınıfta öğrenim gören Rana Berfin Orhan’ın annesi Mürvet Demirtaş Orhan, 2020-2021 Özel Yetenek Sınavları sonucunda Spor Yöneticiliği 1. Öğretimine engelli kontenjanından girerek ÇOMÜ’nün öğrencisi oldu.


Yayın tarihi : 23 Ekim 2020
Yazar : ÇOMÜ Medya Merkezi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 2. sınıfta öğrenim gören Rana Berfin Orhan’ın annesi Mürvet Demirtaş Orhan, 2020-2021 Özel Yetenek Sınavları sonucunda Spor Yöneticiliği 1. Öğretimine engelli kontenjanından girerek ÇOMÜ’nün öğrencisi oldu.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu, Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Özden Yurdakul ve fakülte akademisyenlerinin katılımıyla bir tören gerçekleştirildi.

ÇOMÜ öğrencisi Rana Berfin Orhan, karatede B Milli sporcu olarak, Türkiye'yi uluslararası spor müsabakalarında temsil ediyor.

Kızı gibi kendisi de milli sporcu olan Mürvet Demirtaş Orhan ise uzun yıllar Türkiye'yi uluslararası oyunlarda temsil etti. 2018'de geçirdiği trafik kazası sonrası spor yaşamını paralimpik oyunlar kapsamında okçuluk ve havalı silahlar branşında sürdüren Orhan, girdiği 2020 yılı Özel Yetenek Sınavı sonucunda kızının okuduğu fakültenin Spor Yöneticiliği Bölümünü engelli kontenjanından kazandı.

Rana Berfin Orhan, yaptığı konuşmada, annesiyle birlikte öğrenim görmekten dolayı mutlu olduğunu, dünyada az sayıda kişinin bu şansı elde edebileceğini söyledi.

Mürvet Demirtaş Orhan ise başarmanın bir sonraki hedef için yeniden azimle çalışmayı gerektirdiğini vurguladı.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu son yıllarda spora yapılan yatırımların önemine vurgu yaptığı konuşmasında  “spor kültürünü tabana yaymak zorundayız bu sebeple anne kızın ÇOMÜ’lü olması güzel bir örnek oldu” diyerek aileyi tebrik etti.

Orhan ailesinin tebrik eden Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, “Algılara değil, olgulara baktığımızda, okula giden çocuklarımız şikâyet ettiklerinde hep onlara ‘Keşke sizin yerinizde ben olsam, sizin yerinizde olmayı çok isterim’ gibi cümleleri sarf ederiz. Mürvet hanımı bunu başardı, kendisini tebrik ediyorum” diyerek fakülteyle ilgili bilgiler aktardı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, törende yaptığı konuşmada spora ayrı bir önem verdiğini belirtti.

Tören, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ve Dekan Prof. Dr. Hürmüz Koç’un Rana Berfin Orhan ve annesi Mürvet Demirtaş Orhan’a hediye takdimleriyle sona erdi.